Bestel tickets

Tot wel 25% korting

6 - 7 juli 2019 Zandvoort

en we houden u op de hoogte

Owner Driver Mechanic: Pre-war podiumervaring voor MG

MG Montlhery Midget mét pre-war podiumervaring aan de start van Owner Driver Mechanic tijdens British Race Festival

 

Op 8 en 9 juli staat Circuit Zandvoort in het teken van het British Race Festival.  De races van de klasse Owner Driver Mechanic, met pre-war sportscars, vormen een hoogtepunt van het all-British evenement. Duncan Potter is van de partij met zijn MG C-type Montlhery Midget uit 1931. Barry Foster vergezelt hem, ook met een MG Montlhery uit 1931.

 

De 86-jarige MG Montlhery Midget van Duncan Potter heeft een fraai race-CV. In 1933 eindigde de auto als derde tijdens de ‘LCC Relay Race’ op het circuit van Brooklands. Een jaar later kwam de MG als tweede en derde over de finish tijdens races op hetzelfde circuit. Op Donington was de MG, met een cilinderinhoud van welgeteld 746 cc, eveneens succesvol. Potter: “In de jaren ’34, ’35 en ’36 veroverde de auto ook daar podiumplaatsen, waaronder een zege in 1935.”

De thans hoogbejaarde MG Montlhery Midget is ‘still going strong’: vorig jaar won Potter met de auto de Owner Driver Mechanic Award!

IMG_3061

Foto: Colin Murrell

Podiumplek… met de wielen in de lucht

Barry Foster gaat op 8 en 9 juli van start met zijn MG Montlhery uit 1931. De Brit heeft veel beleefd met zijn auto, die in 1978 van de sloop werd gered. “Ik heb allerlei vormen van autosport gedaan met mijn MG. Ik heb races gereden, sprints, trials en heuvelklims. Ik heb onder meer vier Britse snelheidsrecords in de klasse tot 750 cc verbeterd en ik ben al vanaf 1992 recordhouder op de zandvlakte van Pendine Beach.”

Foster schreef ook op andere wijze geschiedenis. “Op het stratencircuit van Angoulême, in Frankrijk, kwam ik als derde over de finish met mijn auto op z’n kop. Op Silverstone ben ik een keer achterstevoren over de eindstreep gekomen.” Houd Foster en zijn MG dus goed in de gaten!

 

Bekijk de Owner Driver Mechanic serie van dichtbij: koop nu je kaarten!

De toegang is vanaf 15 euro. Een dagkaart voor het British Race Festival, inclusief de Louwman Exclusive Fandays, kost slechts 15 euro in de voorverkoop. Voor 25 euro heeft u het hele weekend toegang. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen 50% korting. Met het toegangsbewijs heeft men toegang tot duinen, tribunes én de paddocks waar de raceteams en merkenclubs staan. Tickets zijn verkrijgbaar op www.circuitzandvoort.nl en www.britishracefestival.nl. Breng ook zeker eens een bezoek aan het gezellige centrum van Zandvoort en het strand. Ook hier vinden veel activiteiten plaats binnen het speciale Britse themaweekend in Zandvoort!

 

Proef op Circuit Zandvoort!
Circuit Zandvoort is, met de nieuwe restaurants Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club, ook de ideale locatie voor een diner, event, meeting en productpresentatie. Beide locaties zijn open tijdens het British Race Festival! Voor meer informatie ga naar http://bernies.nl/