Bestel tickets

Tot wel 25% korting

6 - 7 juli 2019 Zandvoort

en we houden u op de hoogte

Owner Driver Mechanic: klassieker met schotwond

Ballamy-Ford (1937) mét schotwond aan de start van races Owner Driver Mechanic tijdens British Race Festival

 

Op 8 en 9 juli staat Circuit Zandvoort in het teken van het British Race Festival.  De races van de klasse Owner Driver Mechanic, met pre-war sportscars, vormen een hoogtepunt van het all-British evenement. Mark Brett is van de partij met zijn Ballamy-Ford V8 Special uit 1937.

Cadwell Park

Mark Brett en zijn 80 jaar oude Ballamy-Ford vormen al bijna 45 jaar een onafscheidelijk duo. “Mijn vader ontdekte de in slechte conditie verkerende auto, waarna we hem gezamenlijk hebben opgekapt. Hij leerde mij in 1973 op het plaatselijke industrieterrein rijden met de auto, ik was toen 15 jaar.”

Leslie Ballamy, de ontwerper en bouwer van de auto, hielp Brett in de jaren ’80 met de restauratie van de Ballamy-Ford. Brett: “Hij beschikte nog over de originele ontwerptekeningen en foto’s van de oorspronkelijke bouw van de auto.”

 

Schotwond

Leslie Ballamy bouwde de auto in 1937 op basis van een ingekort Ford-chassis uit 1932. Voor de aandrijving koos hij een vierliter Ford V8-motor met zijkleppen. In 1938 won de auto een race op het befaamde Brooklands circuit.

“Tijdens de oorlog werd de auto verstopt in de fabriek van Ballamy, nabij het vliegveld van Biggin Hill”, aldus Brett. “De Ballamy-Ford werd toen geraakt door munitie die werd afgevuurd door een Duits jachtvliegtuig. De kogel ging door de brandstoftank heen, gelukkig brak er geen brand uit. De plek van de inslag is nog altijd zichtbaar.”

2014.06-Pendine-1396-Edit

Racen op zand

Mark Brett is niet eenkennig qua autosport-disciplines. “Ik heb op circuits geracet en aan heuvelklims en historische rally’s deelgenomen. Ik heb zelfs op zandvlakten gereden. Ik verwacht dus dat ik mij thuis zal voelen in Zandvoort, met zijn mix van circuit en strand.”

 

Bekijk de Owner Driver Mechanic serie van dichtbij: koop nu je kaarten!

De toegang is vanaf 15 euro. Een dagkaart voor het British Race Festival, inclusief de Louwman Exclusive Fandays, kost slechts 15 euro in de voorverkoop. Voor 25 euro heeft u het hele weekend toegang. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen 50% korting. Met het toegangsbewijs heeft men toegang tot duinen, tribunes én de paddocks waar de raceteams en merkenclubs staan. Tickets zijn verkrijgbaar op www.circuitzandvoort.nl en www.britishracefestival.nl. Breng ook zeker eens een bezoek aan het gezellige centrum van Zandvoort en het strand. Ook hier vinden veel activiteiten plaats binnen het speciale Britse themaweekend in Zandvoort!

 

Proef op Circuit Zandvoort!
Circuit Zandvoort is, met de nieuwe restaurants Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club, ook de ideale locatie voor een diner, event, meeting en productpresentatie. Beide locaties zijn open tijdens het British Race Festival! Voor meer informatie ga naar http://bernies.nl/