Bestel tickets

Tot wel 25% korting

6 - 7 juli 2019 Zandvoort

en we houden u op de hoogte

Owner Driver Mechanic: It’s a family affair

Opa en kleinzonen beoefen racehobby met Riley Brooklands (1930) tijdens British Race Festival in Owner Driver Mechanic

 

Op 8 en 9 juli staat Circuit Zandvoort in het teken van het British Race Festival.  De races van de klasse Owner Driver Mechanic, met pre-war sportscars, vormen een hoogtepunt van het all-British evenement. Allen Clear en zijn kleinzonen Andrew en James Baker hebben een gezamenlijke hobby: racen met hun Riley Brooklands uit 1930 met pre-war racehistorie. Tijdens het British Race Festival hanteert Andrew het racestuur.   

 

De Riley Brooklands is een populaire sportscar voor deelname aan de klasse Owner Driver Mechanic. De organisatie verwacht dat er maar liefst vier in actie komen tijdens het British Race Festival. De racers, aangedreven door een 1.087 cc metende krachtbron, dateren uit de jaren 1928 tot en met 1930.

De Riley Brooklands uit 1930 van Allen Clear en zijn kleinzonen heeft een verleden als fabrieksauto, aldus Clear. Percy Maclure, een bekende Riley fabrieksrijder, racete met de auto.

WG991

Van Monte Carlo, via Zuid-Afrika, naar Zandvoort

De auto nam in 1930 en 1931 deel aan de rally van Monte Carlo. In de jaren 1934 – 1935 won de Riley races op de circuits van Brooklands en Donington Park. “In 1936 verdween de auto naar Zuid-Afrika, om vlak na de oorlog weer terug te keren”, aldus Clear. “In Zuid-Afrika is er ook met de auto geracet, maar het is mij nog altijd niet gelukt om uitslagen te vinden.”

Na diverse omzwervingen kwam de Riley in handen van Clear. Hij heeft al veel met zijn inmiddels 87-jarige auto beleefd, waaronder deelnames aan de Le Mans Classic. “In 2004 eindigde ik als achtste in mijn klasse.”

 

Bekijk de Owner Driver Mechanic serie van dichtbij: koop nu je kaarten!

De toegang is vanaf 15 euro. Een dagkaart voor het British Race Festival, inclusief de Louwman Exclusive Fandays, kost slechts 15 euro in de voorverkoop. Voor 25 euro heeft u het hele weekend toegang. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen 50% korting. Met het toegangsbewijs heeft men toegang tot duinen, tribunes én de paddocks waar de raceteams en merkenclubs staan. Tickets zijn verkrijgbaar op www.circuitzandvoort.nl en www.britishracefestival.nl.

 

Proef op Circuit Zandvoort!
Circuit Zandvoort is, met de nieuwe restaurants Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club, ook de ideale locatie voor een diner, event, meeting en productpresentatie. Beide locaties zijn open tijdens het British Race Festival! Voor meer informatie ga naar http://bernies.nl/