Bestel tickets

Tot wel 25% korting

4 - 5 juli 2020 Zandvoort

en we houden u op de hoogte

Close racing met Ginetta Merkencups

British Race Festival verwacht veel spektakel en ‘close racing’ van Ginetta merkencups

Het British Race Festival op Circuit Zandvoort verwelkomt op 4 & 5 juli de all-British Ginetta GT5 Challenge en Ginetta Racing Drivers Club Plus. De startvelden met identieke sportauto’s staan garant voor spannende races met veel (inhaal)spektakel. De Britten verwachten met in totaal meer dan 50 Ginetta’s naar Zandvoort te komen!

Michael Crees Ginetta G40

Het liefhebbersmerk Ginetta is bij kenners bekend als producent van pure sportauto’s, met de nadruk op rijplezier. Goed nieuws voor de liefhebbers van het merk en voor iedereen die van autosport met een hoge amusementswaarde houdt: de Ginetta GT5 Challenge en Ginetta G40 Cup komen dit jaar één keer naar ‘the continent’, voor optredens tijdens het British Race Festival. Elke klasse rijdt drie races, in totaal dus zes wedstrijden. De startvelden met identieke auto’s staan garant voor close racing.

De klassen zijn ‘Incredibly excited’ over de races tijden het British Race Festival, laat cup-organisator Ginetta weten. “De rijders kijken erg uit naar het circuit, het evenement en de enthousiaste toeschouwers.”

Matt Flowers Ginetta G40

Ginetta GT5 Challenge

De Ginetta GT5 Challenge komt met circa 30 auto’s in actie. De Ginetta G40 GT5 is een fraaie tweezitter voorzien van een 160 pk sterke, verzegelde Ford 1,8 liter krachtbron. In combinatie met een voertuiggewicht van slechts 805 kilo en slicks zorgt dat voor snelle rondetijden.

Het raceseizoen van de Ginetta GT5 Challenge verloopt zeer enerverend. De meeste races werden pas op de finishlijn beslist, met een verschil van een fractie van een seconde tussen de racewinnaar en zijn achtervolgers. De strijd om de titel staat ook bol van de spanning. Dat is ook van toepassing op het tweede startveld met de Ginetta G40 Cup.

Race Start

 

Proef op Circuit Zandvoort!
Circuit Zandvoort is, met de restaurants Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club, ook de ideale locatie voor een diner, event, meeting en productpresentatie. Beide locaties zijn open tijdens het British Race Festival! Voor meer informatie ga naar http://bernies.nl/