Bestel tickets

Tot wel 25% korting

6 - 7 juli 2019 Zandvoort

en we houden u op de hoogte

British Race Festival verwacht veel spektakel van Ginetta merkencups

British Race Festival verwacht veel spektakel en ‘close racing’ van Ginetta merkencups

 

Het British Race Festival op Circuit Zandvoort verwelkomt op 8 en 9 juli de all-British Ginetta GT5 Challenge en Ginetta Racing Drivers Club Plus. De startvelden met identieke sportauto’s staan garant voor spannende races met veel (inhaal)spektakel. De Britten verwachten met in totaal meer dan 50 Ginetta’s naar Zandvoort te komen!

Michael Crees Ginetta G40

Het liefhebbersmerk Ginetta is bij kenners bekend als producent van pure sportauto’s, met de nadruk op rijplezier. Goed nieuws voor de liefhebbers van het merk en voor iedereen die van autosport met een hoge amusementswaarde houdt: de Ginetta GT5 Challenge en Ginetta Racing Drivers Club Plus komen dit jaar één keer naar ‘the continent’, voor optredens tijdens het British Race Festival. Elke klasse rijdt drie races, in totaal dus zes wedstrijden. De startvelden met identieke auto’s staan garant voor close racing.

De klassen zijn ‘Incredibly excited’ over de races tijden het British Race Festival, laat cup-organisator Ginetta weten. “De rijders kijken erg uit naar het circuit, het evenement en de enthousiaste toeschouwers.”

Matt Flowers Ginetta G40

Ginetta GT5 Challenge

De Ginetta GT5 Challenge komt met circa 30 auto’s in actie. De Ginetta G40 GT5 is een fraaie tweezitter voorzien van een 160 pk sterke, verzegelde Ford 1,8 liter krachtbron. In combinatie met een voertuiggewicht van slechts 805 kilo en slicks zorgt dat voor snelle rondetijden.

Het raceseizoen van de Ginetta GT5 Challenge verloopt zeer enerverend. De meeste races werden pas op de finishlijn beslist, met een verschil van een fractie van een seconde tussen de racewinnaar en zijn achtervolgers. De strijd om de titel staat ook bol van de spanning. De 22-jarige Shane Stoney (startnummer 89) voert de tussenstand aan met 296 punten. Dat zijn er maar drie meer dan zijn belangrijkste opponent in de strijd om het kampioenschap, de pas 18-jarige Lewis Brown (nummer 39).

Race Start

Ginetta Racing Drivers Club Plus

De Ginetta Racing Drivers Club Plus (GRDC+) verwacht met ongeveer 25 auto’s aan te treden tijdens het British Race Festival. Ook bij de GRDC+ is het eerder regel dan uitzondering dat de racewinnaar tot op de finishlijn voor zijn zege moet knokken. De top drie in het tussenklassement bestaat uit Michael Crees, Rob Keogh en Richard Tetlow. Houd de startnummers 777, 35 en 24 in de gaten!

De GRDC+ racet met de Ginetta G40 Club Car +, een iets minder snelle variant van de G40 GT5. De 1,8 liter Ford-krachtbron levert in dit geval 135 pk, de auto weegt 840 kilo en de klasse racet op intermediate banden.

 

Proef de sfeer van de Ginetta Racing series: koop nu je kaarten!

De toegang is vanaf 15 euro. Een dagkaart voor het British Race Festival, inclusief de Louwman Exclusive Fandays, kost slechts 15 euro in de voorverkoop. Voor 25 euro heeft u het hele weekend toegang. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen 50% korting. Met het toegangsbewijs heeft men toegang tot duinen, tribunes én de paddocks waar de raceteams en merkenclubs staan. Tickets zijn verkrijgbaar op www.circuitzandvoort.nl en www.britishracefestival.nl.

 

Proef op Circuit Zandvoort!
Circuit Zandvoort is, met de nieuwe restaurants Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club, ook de ideale locatie voor een diner, event, meeting en productpresentatie. Beide locaties zijn open tijdens het British Race Festival! Voor meer informatie ga naar http://bernies.nl/