Bestel tickets

Tot wel 25% korting

7 - 8 juli 2018 Zandvoort

en we houden u op de hoogte

British Race Festival met races van Jaguar kampioenschap

British Race Festival trakteert bezoekers op enthousiast Jaguar kampioenschap

 

Op 8 en 9 juli treedt het inmiddels bekende Jaguar Saloon & GT Championship op tijdens het British Race Festival. De klasse komt met Jaguars uit met name de jaren ’80 en ’90 naar Circuit Zandvoort, aangevuld met enkele klassieke ‘cats’. De rijders hebben er veel zin in. “We zijn erg blij dat we weer onderdeel uitmaken van het British Race Festival.”

Chris Boon, Patrick Doyle - RG

Het Toyo Tires/Watchdogapp.com Jaguar Saloon & GT Championship biedt een mooi overzicht van Jaguar ‘youngtimers’ en klassiekers. De raceserie telt vier  klassen plus een invitatieklasse, die openstaan voor nagenoeg standaard modellen tot en met ‘fully modified’ exemplaren. De meeste deelnemers racen met een Jaguar XJS, zoals de toeschouwers van het British Race Festival van vorig jaar zich ongetwijfeld nog kunnen herinneren. De inschrijflijst telt ook een Jaguar XK8 uit de jaren ’90.

Kevin Doyle and Guy Connew struggle to slow - RG

Limousine met rollbar

De luxe sedans van Jaguar lijken op het eerste gezicht minder geschikt als raceauto, maar daar denken enkele deelnemers aan het kampioenschap anders over. De organisatie verwacht een Jaguar XJ6 uit de jaren ’70 aan de start, plus een Jaguar XJ van net voor de eeuwwisseling. De raceklasse rekent ook op de komst van enkele Nederlandse gastrijders, met onder meer een Jaguar E-Type.

 

Enthousiast

Het kampioenschap wordt georganiseerd door de Britse Jaguar Enthusiasts’ Club. De club maakt zijn naam meer dan waar; de deelnemers kunnen bijna niet wachten tot de startlichten van het British Race Festival doven. “We zijn erg blij dat we weer onderdeel uitmaken van het British Race Festival”, laat de coördinator van de klasse weten. “Dit wordt alweer ons vijfde bezoek aan Circuit Zandvoort. We houden van het evenement en van het circuit. Onze rijders hebben vorig jaar echt genoten.”

Rodney Frost, Colin Philpott - RG

Smul mee met de Jaguar races: koop nu je kaarten!

De toegang is vanaf 15 euro. Een dagkaart voor het British Race Festival, inclusief de Louwman Exclusive Fandays, kost slechts 15 euro in de voorverkoop. Voor 25 euro heeft u het hele weekend toegang. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen 50% korting. Met het toegangsbewijs heeft men toegang tot duinen, tribunes én de paddocks waar de raceteams en merkenclubs staan. Tickets zijn verkrijgbaar op www.circuitzandvoort.nl en www.britishracefestival.nl. Breng ook zeker eens een bezoek aan het gezellige centrum van Zandvoort en het strand. Ook hier vinden veel activiteiten plaats binnen het speciale Britse themaweekend in Zandvoort!

 

Proef op Circuit Zandvoort!
Circuit Zandvoort is, met de nieuwe restaurants Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club, ook de ideale locatie voor een diner, event, meeting en productpresentatie. Beide locaties zijn open tijdens het British Race Festival! Voor meer informatie ga naar http://bernies.nl/